top of page

Gravide og Barn

Under graviditeten går kroppen gjennom en rekke endringer, ikke bare fysiske, men også mentale og hormonelle endringer. Det er mange gravide som opplever store fysiske plager og smerter gjennom graviditeten, og dette burde ikke være det normale. 

Kiropraktor, fysioterapeut og massør kan hjelpe gravide gjennom de fysiske utfordringene under graviditeten. Behandling er trygt for alle ettersom behandlingen tilpasses hver enkelt. Hos oss ser vi mange gravide og barn. Kiropraktor Marion Severinsen som har tatt etterutdanning i behandling av gravide og barn. 

En kropp i endring

Gjennom graviditeten så blir de fleste tyngre, får et annet tyngdepunkt, endret holdning og endret bevegelsesmønster. Alle disse tingene kan lede til nedsatt funksjon og store smerter. Bekkenløsning, som mange har hørt om, er noe som kun forekommer i et svangerskap og er et hormonelt problem hvor bekkenet blir «over-elastisk». Dette gjør det vanskelig for å gå, løfte, sove og i det heletatt bevege seg. 

 

Alt av smerter i et svangerskap kan være veldig altoppslukende i en tid hvor enn skal glede seg og forberede seg til det kommende barnet. Kiropraktikk, fysioterapi og massasje kan ha en lindrende effekt på de fysiske problemene og være med på å stabilisere bekkenet. 

DSC_0202.jpg

Symptomer / plager

Gravide kan komme inn med akkurat samme problemer som ikke gravide folk, men vi ser ofte disse problemene under som kan være relaterte til graviditeten: 

  • Bekkenplager 

  • Hodepine 

  • Korsryggplager 

  • Stråling ned i bein

  • Stråling fram i lysken 

  • Vondt ved symphysen 

  • Stivhet mellom skulderbladene

  • Stiv i nakken/skuldrene 

Image by Anastasiia Chepinska
Cute Baby Crawling

Spedbarn

For de som selv har født eller vært til stede ved en fødsel, vet at det kan være en stor påkjenning for både mor og barn selv om vi er skapt for å klare det. I noen tilfeller kan det bli litt for stor belastning for barnet, spesielt hvis det er en langvarig fødsel eller bruk av hjelpemidler (vakuum, tang). Barnet kan også ha ligget trangt lenge inne i magen.

Disse belastningene kan føre til spenninger på muskel- og skjelettsystemet på et lite spebarn. Slike spenninger kan behandles. 

Barn

Etterhvert som barnet utvikler seg blir det nye utfordringer, inntrykk og ikke minst fall som barnet skal igjennom. Det er en stor utvikling av bevegelsesapparatet – rulle, krabbe, gå og finmotorikk. Nå er det mer bruk av teknologi, som PC og smarttelefon. Dette kan føre til spenninger på nerve-, muskel- og skjelettsystemet som kan behandles hos oss.

bottom of page