top of page

Kiropraktikk

Hva er kiropraktikk?

Nervesystemet kontrollerer alt som skjer i kroppen, fra muskelsammentrekning som fører til bevegelse av for eksempel en arm, til fordøyelsessystemet. Hjernen fungerer som hovedsentral som sender beskjeder ned gjennom ryggmargen som deretter forgreiner seg ut i resten av kroppen. Dette systemet er beskyttet av kraniet og ryggsøylen. En feilfunksjon i ryggsøylen vil lede til nerveirritasjon og feilinformasjon. En kiropraktors oppgave er å gjenopprette optimal funksjon i dette viktige systemet, gjennom muskel-, ledd- og nervesystemet. Dette skjer gjennom en kombinasjon av spesifikk leddkorrigering (justering), bløtvevsteknikker og konkrete øvelser

Symptom vs. Funksjon

Hovedfokuset i dagens «helsevesen» er symptomsbasert og fokusert på smertelindring i stedet for å ta problemene før de utvikler seg til smerte. Vi i Fram Helse har som mål å forebygge og vedlikeholde så mange mennesker i vårt samfunn som mulig. På lik linje som man pusser tennene hver dag, ja til og med to ganger til dagen bør vi forebygge og vedlikeholde ryggraden vår. Vi går til tannlegen på regelmessig sjekk før tannverken starter, hva gjør vi for å passe på nervesystemet vårt?

DSC_6709.jpg
_MG_0077-2.jpg
_MG_0077-2.jpg

Trenger jeg henvisning?

I Norge er kiropraktoren ansett som en primærkontakt. Det vil si at du som pasient trenger ikke henvisning fra en lege. På lik linje som psykologer, tannleger og leger har en kiropraktor sykmeldingsrett (på 12 uker) samt henvisningsrett til bildemodaliteter og andre spesialister.

Trygderefusjon / frikort

Alle våre autoriserte kiropraktorer i Vennesla får en liten sum refundert fra HELFO per pasient (68 Kroner per behandling), og vil derfor kun dekke en liten prosent av kostnadene hos kiropraktoren. Profesjonen er i dag ansett som en privatsektor tjeneste og går derfor ikke under frikortordningen.

bottom of page